carVertical

Harley Davidson VIN dekoder

Koristite digitalni Harley Davidson VIN dekoder za besplatne osnovne informacije o motociklu ili generišite kompletan izveštaj o istoriji motocikla sa kilometražom, oštećenjima i drugim zabeleženim podacima.

Harley-Davidson, Inc. je američki proizvođač motocikala koji proizvodi teške bicikle tipa kruzer sa velikim motorima. Kompanija je osnovana 1903. godine i preživela je Veliku depresiju, 2 svetska rata i više ekonomskih kriza.

Danas su Harley Davidson bicikli hvaljeni zbog svog vrhunskog kvaliteta izrade i atraktivnog dizajna. Izdvajaju se od konkurencije i oni su je jedan od najpoznatijih marki motocikala na svetu.

Šta je Harley Davidson broj šasije (VIN)?

Broj VIN je kombinacija od 17 karaktera koju svaki motocikl ima. Harley Davidson broj šasije (VIN) je poput lične identifikacione kartice motocikla neophodne za identifikaciju. Trebaće vam broj VIN prilikom osiguranja, registracije motocikla ili provera njegove istorije.

Harley Davidson je počeo da koristi trenutni format VIN broja sa 17 karaktera1981. godine. U ranijim modelima, broj motora je služio kao VIN i nije imao toliko karaktera. Na primer, modeli od 1930. do 1962. godine imali su VIN brojeve od 8 karaktera koji su sadržavali samo godinu proizvodnje, oznaku modela i proizvodni broj. U kasnijim modelima, prva cifra proizvodnog broja bila je neparna tokom neparnih godina proizvodnje i parna tokom parnih godina proizvodnje.

Šta sadrži Harley Davidson broj šasije (VIN)?

Harley Davidson broj VIN sastoji se od 3 glavna segmenta koji pomažu da se na prvi pogled otkrije neke informacije:

 • World Manufacturer ID (WMI) (karakteri 1-3) prikazuje zemlju proizvodnje vozila, naziv marke i tip vozila;
 • Vehicle Description Section (VDS) (karakteri 4-9) otkriva tip motora i specifikacije motocikla;
 • Vehicle Identifier Section (VIS) (karakteri 10-17) prikazuje godinu modela, fabriku za montažu i uključuje jedinstveni serijski broj.

Na primer, ako WMI sadrži "1HD", motocikl je proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama, dok "MEG" označava Brazil. Tehnički, možete ručno dekodirati broj VIN, ali naš Harley Davidson VIN dekoder to može učiniti za vas za nekoliko sekundi.

Gde pronaći Harley Davidson broj šasije (VIN)?

Lokacija VIN broja na motociklu

Proizvođači vozila postavljaju brojeve VIN na delove koji se ne mogu zameniti kako bi sprečili prevaru i slučajno uklanjanje. U većini slučajeva, Harley brojevi VIN-a su utisnuti na desnoj strani šasije blizu glave viljuške. Ponekad možete pronaći nalepnicu sa štampanim brojem VIN-a na donjoj cevi.

Registarski i osiguravajući dokumenti takođe navode broj VIN motocikla. Zapamtite da se brojevi na različitim mestima moraju podudarati.

Koji Harley Davidson modeli rade sa našim VIN dekoderom?

Naš Harley Davidson VIN dekoder radi samo sa motociklima proizvedenim od 1981. godine, što znači da broj VIN-a mora sadržavati 17 karaktera. Možete proveriti mnoge starije i sve aktuelne Harley Davidson motocikle na carVertical, uključujući:

 • Adventure touring motocikle – Pan America, Pan America 1250, Pan America Special;
 • Cruiser motocikle – Fat Bob, Fat Boy, Forty-Eight, Heritage Classic, Iron, Low Rider, Softail, Sport Glide, Street Bob;
 • Grand American Touring motocikle – Road Glide, Street Glide, Electra Glide, Road King, Ultra Limited;
 • Sport motocikle – Nightster, Sportster;
 • Trike motocikle – Tri Glide, Freewheeler, Tri Glide Ultra.

Prilikom kupovine polovnog motocikla ili provere svog Harley Davidson motocikla, možete dekodirati njegov broj VIN kako biste se uverili da se podudara sa markom, modelom i drugim bitnim informacijama.

Provera istorije Harley Davidson motocikla: šta možete saznati pomoću Harley Davidson broja šasije (VIN)?

Kupci polovnih motocikala suočavaju se sa visokim rizikom od prevare kada kupuju motocikl bez poznavanja njegove prošlosti. Oštećeni i ukradeni motocikli nalaze se na tržištu u različitim zemljama, a kupci ili čak prodavci često ne znaju za ove podatke koji umanjuju vrednost. Dok naš besplatni Harley Davidson VIN dekoder može pomoći da potvrdite neke osnovne informacije, potpuni izveštaj o istoriji Harley Davidson može otkriti:

 • Vraćanje kilometraže
 • Vlasnički list
 • Detalji o prethodnim oštećenjima
 • Krađe
 • Originalna oprema

Naša misija je zaštita kupaca polovnih vozila od prevare i pružanje prednosti u pregovorima. Sarađujemo sa proizvođačima, prodavnicama, osiguravajućim društvima, radionicama, centrima za pregled vozila i drugim institucijama i udruženjima kako bismo obezbedili ažurirane i pouzdane izveštaje o istoriji Harley-Davidson motocikala.

Izveštaj o istoriji vozila

Izbegni skupe popravke prostom proverom istorije vozila. Unesi broj šasije i preuzmi potpun izveštaj.

Pouzdan izvor informacija za više od 1.800.000 ljudi u preko 28 zemalja

 • autobild
 • topgear
 • Forbes
 • Blic