carVertical

Ducati VIN Dekoder

Koristite digitalni Ducati VIN dekoder za osnovne informacije o motociklu besplatno, ili generišite kompletni izveštaj o istoriji motocikla sa podacima o kilometraži, oštećenjima i drugim zabeleženim informacijama.

Ducati Motor Holding (proizvodna divizija kompanije Ducati) jedan je od vodećih proizvođača motocikala na svetu, u vlasništvu jedne od najvećih automobilskih grupacija - Volkswagen.

Iako je Ducati osnovan 1926. godine, proizvodnja motocikala nije počela sve do 1950. godine, kada je kompanija počela proizvodnju malih jednocilindričnih mašina koje su bile veoma uspešne u Italiji, domovini Ducatija.

Danas postoji više od 400 Ducati klubova širom sveta koji cene umetnost italijanskog zanata kompanije i napore u trkama superbajkova.

Šta je Ducati broj šasije (VIN)?

Ducati broj šasije (Vehicle Identification Number - broj identifikacije vozila) je jedinstveni kod od 17 karaktera koji vam omogućava identifikaciju bilo kog motocikla proizvedenog od strane kompanije.

Ovaj broj može biti korišćen kako bi otkrio vredne informacije, uključujući detaljne tehničke specifikacije i istoriju vozila.

Za razliku od registarskih tablica motocikla, broj VIN ne može biti zakonito promenjen ili zamenjen - trajno je vezan za određeni Ducati vozilo. Zbog toga je Ducati VIN pretraga izuzetno korisna pre kupovine polovnog motocikla.

Šta sadrži Ducati broj šasije (VIN)?

Ducati identifikacioni broj motocikla podeljen je u 3 segmenta: World Manufacturer Identifier ili WMI (cifre 1-3), Vehicle Description Section ili VDS (cifre 4-9) i Vehicle Identifier Section ili VIS (cifre 10-17).

Svaki segment broja VIN krije određene informacije o određenom motociklu:

 • WMI - omogućava vam da saznate zemlju porekla proizvođača i tip motocikla;
 • VDS - otkriva detaljne tehničke karakteristike (kao što su tip i veličina motora, neto kočiona snaga) koje je proizvođač dao u fabrici;
 • VIS - pomaže u otkrivanju fabrike za proizvodnju, godine modela i uključuje redni broj proizvodnje.

Iako možete ručno dekodirati broj VIN, naš Ducati VIN dekoder će to učiniti za vas za samo nekoliko sekundi.

Gde pronaći Ducati broj šasije (VIN)?

Lokacija VIN broja na motociklu

Najlakši način da pronađete Ducati broj šasije je da pogledate registracione dokumente motocikla, kartice osiguranja ili dokumente o vlasništvu.

Međutim, budućim vlasnicima Ducati motocikala se savetuje da uporede broj VIN u dokumentima i na šasiji motocikla. Broj VIN možete pronaći na sledećim mestima:

 • Na desnoj strani glave viljuške.
 • Prostor između cilindra i vijka za montiranje (uobičajeno kod starijih Ducati motocikala).

Koji Ducati modeli rade sa našim VIN dekoderom?

Motociklizam koristi brojeve VIN od 1980-ih godina. Kao rezultat toga, gotovo svi modeli danas su pogodni za Ducati VIN dekoder i proveru istorije, uključujući Panigale, Streetfighter, Supersport, Multistrada, Monster, Hypermotard i Diavel.

Provera istorije Ducati motocikala: šta možete saznati pomoću Ducati broja šasije (VIN)?

Osim našeg Ducati VIN dekodera, možete koristiti broj VIN kako biste dobili potpunu istoriju svog Ducati motocikla. Budući da su VIN kodovi jedinstveni i trajni, idealni su za čuvanje istorijskih informacija o motociklu. Naša provera istorije kombinuje detaljne informacije iz državnih i osiguravajućih baza podataka kako bi vam pružila izveštaj o istoriji, uključujući:

 • Istoriju nesreća
 • Krađe
 • Slučajeve prevare sa odometrom
 • Istoriju vlasništva
 • Opremu

S obzirom da Ducati motocikli nisu najjeftiniji za održavanje, bilo kakav skriveni nedostatak može ozbiljno uticati na buduće troškove održavanja. Prilikom kupovine polovnog modela za vožnju po ulici, preporučujemo upotrebu našeg Ducati VIN dekodera. Samo imajte na umu da pristup istorijskim podacima nije besplatan.

Izveštaj o istoriji vozila

Izbegni skupe popravke prostom proverom istorije vozila. Unesi broj šasije i preuzmi potpun izveštaj.

Pouzdan izvor informacija za više od 1.800.000 ljudi u preko 28 zemalja

 • autobild
 • topgear
 • Forbes
 • Blic