Dugo očekivani globalni registar istorije vozila je stigao

2017-11-22 • 3 min read

Dugo očekivani globalni registar istorije vozila je stigao
Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.Dugo očekivani globalni registar istorije vozila je stigao

Prvi vlasnik, originalna kilometraža, bez nezgoda. Ako tražite da kupite polovni automobil, ta izjava vam je verovatno poznata. To je u stvari kliše za većinu oglasa za polovne automobile, bilo da je reč o SAD-u, Evropi ili Aziji. A kao kupac treba da znate da to ne mora da bude istinito.

Rokas Medonis, osnivač projekta carVertical kaže da će se situacija uskoro promeniti: „Mi gradimo nešto što će napraviti pravu revoluciju na tržištu polovnih automobila. Plasiraćemo na tržište prvi globalni registar o istoriji vozila takve vrste.”

Pouzdanost sa kojom gdin Medonis iznosi svoju tvrdnju zasnovana je na analizi tržišta i novim tehnologijama, a naročito lancu blokova, koje nisu korišćene od strane tradicionalnih igrača u automobilskoj industriji. Lanac blokova predstavlja tehnologiju koja omogućava decentralizaciju čuvanja informacija i eliminiše rizik od manipulacije ili prevara. Registar lanca blokova je javan i besplatan.

Ono što je možda još značajnije jeste činjenica da je baza podataka kompanije carVertical globalna, što znači da jedinstvena baza podataka pokriva ceo životni ciklus jednog vozila, čak i kada je ono izvezeno. Ona takođe umanjuje takozvani „gubitak podataka između različitih država”, pružajući još veću transparentnost na tržištu.

„Ideja na kojoj se zasniva ovaj naslov jeste prikupljanje što je moguće više informacija u vezi sa održavanjem vozila” koje su stavljene u lanac blokova i objavljene za javnost”, tvrdi gdin Medonis. Pored tradicionalnih izvora podataka, poput različitih državnih agencija ili osiguravajućih društava, kompanija carVertical će takođe koristiti telematske podatke. Ona je nedavno potpisala sporazum sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Litvanije (EU) o korišćenju uređaja za prenos podataka o vozilima ministarstva.

Očekuje se da će lanac blokova time ublažiti posledice prevara pri prodaji polovnih automobila, čime će kupci vozila uštediti milijarde. Prevare koje se dešavaju pri prodaji polovnih automobila predstavljaju ogroman problem kojim je obuhvaćen znatan broj polovnih automobila širom sveta. Na primer, prema proceni koju je sproveo Forbes, prevare u vezi sa odometrima obmanjuju potrošače u SAD-u za 1 milijardu dolara na godišnjem nivou, što premašuje vrednost polovnih automobila. Ta cifra je još veća u Evropi gde se procenjuje da gubitak iznosi 9,6 milijardi EUR na godišnjem nivou koji proističe iz istog razloga, tvrdi Tomáš Zdechovský, član Evropskog parlamenta.

Nešto ranije ove godine, čak je i kompanija Ferrari bila optužena za dopuštanje prevara sa kilometražom. U čuvenom sporu u kom je učestvovao prodavac kompanije Ferrari sa dugogodišnjim iskustvom, kompanija je optužena za davanje ovlašćenja za korišćenje uređaja kojima se dopušta podešavanja odometara na vozilima Ferrari, koji su u nekim slučajevima vraćani na nulu. U skladu sa napomenom u tom postupku, skriveno podešavanje odometra na hipervozilu „LaFerrari” bi moglo da poveća njegovu vrednost na preko 1 milion dolara.

Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.
Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.

Isprobajte pretragu po VIN broju

Saznajte sve informacije o svom sledećem automobilu.