carVertical napreduje do razvoja internet stvari (IoT)

2017-11-28 • 5 min read

carVertical napreduje do razvoja internet stvari (IoT)
Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.carVertical napreduje do razvoja internet stvari (IoT)

Kompanija carVertical je potpisala ugovor o saradnji sa kompanijom GPSWOX, koja je pružalac globalnih rešenja za GPS praćenje, kako bi nastavila da napreduje do internet stvari (IoT).

Saradnja između ove dve kopanije obeležava posvećenost ulasku u tržište povezanih automobila. Tehnološka rešenja bi trebalo da budu primenjiva za skoro sva vozila, kako polovna tako i nova, čime će se pružiti nove prilike vlasnicima skoro 1 milijarde vozila širom sveta.

Saradnja sa kompanijom GPSWOX nam omogućava da uštedimo vreme i resurse, budući da ćemo koristiti napredni softver i nećemo morati da razvijamo svoj. Prema tome, carVertical tim je sada u mogućnosti da testira različite alate praćenja dijagnostike na vozilu (OBD) i da bira najboljeg proizvođača na tržištu.

Izvanredne mogućnosti

Ideja koja se krije iza pojma „povezani automobili” je beleženje istorije vozila u stvarnom vremenu u registar kompanije carVertical i pružanje pune kontrole nad prikupljenim podacima. To je jedinstven pristup tržištu izveštaja o istoriji vozila.

Svi podaci se prikupljaju uzimajući u obzir zaštitu privatnosti potrošača – ne otkrivaju se GPS koordinate koje bi ukazale na neke usluge, niti postoji drugi vid zloupotrebe vaših ličnih podataka.

Zahvaljujući kompaniji carVertical, vlasnici automobila će imati višestruku korist od instaliranja OBD uređaja za praćenje u svoja vozila.

Na primer, jedan od glavnih razloga veće cene osiguranja vozila je nedostatak tačnih i ažuriranih informacija. Osiguravači obično generalizuju podatke i baziraju ih na starosti, polu, iskustvu u vožnji, lokaciji i slično. To znači da vam naplaćuju cenu za prosečne vozače iako vi niste samo statistika. Možete da budete najbezbedniji vozač na svetu, ali ćete morati da platite mnogo više jer su drugi nesmotreni.

Zahvaljujući kompaniji carVertical, povezani automobili pružaju rešenje za ovaj problem kroz „transparentnost”, odnosno pružanje podataka o ubrzanju, kočenju, održavanju i slično. Procena svakog slučaja osiguranja postaje individualna, a često i jeftinija.

Kada instalirate OBD uređaj kompanije carVertical, on prati vašu istoriju vožnje i deli te informacije sa osiguravačem. Koristeći te podatke, osiguravajuće društvo može znatno preciznije da proceni rizik, kao i da vam ponudi premijum ponudu koja je napravljena samo za vas, a ne na osnovu prosečnih statitstičkih podataka.

Izvucite korist iz svojih podataka

Kompanija carVertical se zasniva na decentralizaciji i osnaživanju potrošača. Vi ste ti koji moraju da izvuku korist iz naših usluga. Prema tome, kada generišete i delite podatke sa OBD uređajem kompanije carVertical, dobićete i više od našeg poštovanja.

Kada vozilo povežete sa kompanijom carVertical, registrovaćete ga kao svoje vlasništvo. Na taj način ćete postati vlasnik svih podataka o vozilu. Kada se ti podaci upotrebe, dobićete cV tokene.

OBD uređaj kompanije carVertical će takođe imati funkciju rudara tokena kompanije carVertical. Kada instalirate OBD uređaj u svoje vozilo, ono će generisati podatke i slati informacije u stvarnom vremenu našoj farmi za obradu. U zamenu ćete dobiti cV tokene kao nagradu.

Koristeći uređaj carVertical moći ćete da:

OBD uređaj kompanije carVertical vam stoji na usluzi

Uštedite novac

OBD uređaj za praćenje kompanije carVertical prati vaš stil vožnje i deli te podatke sa osiguravajućim društvom. Zato će osiguravač moći da vam ponudi popust na specijalizovane proizvode u iznosu do 1/3 cene.

Viši nivo povezivanja

Kada instalirate carVertical OBD uređaj, vaše vozilo će uvek biti povezano na carVertical mrežu. Zato ćete uvek imati najtačnije informacije o svom vozilu, uključujući i GPS podatke u stvarnom vremenu. Na taj način ćete saznati da li je vozilo tamo gde ste ga ostavili ili ćete ga pronaći na najvećem parkingu na svetu.

Pouzdani podaci u svakom trenutku

Na našim serverima ćemo čuvati sve podatke o vašem vozilu, uključujući i one koji su prikupljeni pomoću OBD uređaja ili informacije pribavljene od trećih lica. Lanac blokova će potvrditi njihovu pouzdanost. Na taj način ćete imati potpunu i verodostojnu biografiju svog vozila i moći ćete da je koristite na različite načine, kao na primer pri prodaji vozila kada za to dođe vreme.

Uvek budite bezbedni

carVertical OBD uređaj će takođe pratiti stanje vašeg automobila i nadgledaće greške u performansama. To je poput stalne i ažurne dijagnostike bez potrebe da idete u servis. Prema tome, uvek ćete znati da ste bezbedni od trenutka kada pokrenete motor.

Usluge prilagođene vašim potrebama

carVertical analyzes your driving style and car usage. Therefore, it can advise you how to reduce fuel consumption or vehicle depreciation. What is more, collected data also lets us to offer services and discounts that are most relevant for you, for example, refueling, washing or more specific maintenance.

API za svakog

carVertical će razviti otvorene API i mobilne SDK servise koji će pomoći pri integraciji podataka o povezanim vozilima u nove i postojeće aplikacije trećih lica.

Napredna tehnologija

Problem koji se javlja u vezi sa povezanim automobilima je činjenica da je cena ugradnje IoT uređaja prilično visoka, a podatke kontroliše treća strana. Ma koliko ovi uređaji bili izvanredni, ne možete da dobijete odgovarajući prodor u tržište i jasnost u takvim uslovima.

U saradnji sa kompanijom GPSWOX, kompanija carVertical radi na uređaju koji će biti jeftin, privatan i bezbedan. On neće prosleđivati GPS koordinate bilo kom drugom serveru, već će podatke o lokaciji koristiti isključivo interno poput virtuelnog odometra. U ovom trenutku testiramo različite OBD uređaje.

GPSWOX je moderna kompanija koja je u većoj ili manjoj meri radila sa gotovo svim OBD uređajima u industriji. Njeno poznavanje softvera ovih uređaja i protokola je od velike važnosti.

Kako se nove saradnje i rešenja pojave, mi ćemo vas obaveštavati o najnovijim vestima na polju internet stvari (IoT)! Ne zaboravite da se pretplatite na kanale carVertical društvene mreže i carVertical bilten kako biste bili u toku sa dešavanjima.

Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.
Fotografija se i dalje učitavala kada ste otvorili prozor za štampanje. Otvorite je ponovo da biste je uključili u štampani primerak.

Isprobajte pretragu po VIN broju

Saznajte sve informacije o svom sledećem automobilu.