carVertical sluit zich aan bij het prestigieuze MOBI-initiatief

2018-07-11 • 3 min read

carVertical sluit zich aan bij het prestigieuze MOBI-initiatief
De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.carVertical sluit zich aan bij het prestigieuze MOBI-initiatief

carVertical, ‘s werelds eerste blockchain-gebaseerde wereldwijde en gedecentraliseerde autogeschiedenisregister, heeft zich aangesloten bij het Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), een wereldwijd consortium gericht op het versnellen van de invoering van blockchain-technologie in de auto-industrie.

Opgericht in mei zou MOBI de elite mobility industry club kunnen worden genoemd die meer dan 30 bedrijven en organisaties verenigt. Dit omvat vier van ‘s werelds grootste autofabrikanten - BMW, Ford, Renault en General Motors - en ook reuzen zoals IBM, Bosch, openbaarvervoerbedrijven, energiebedrijven, verzekeringsmaatschappijen en regelgevende instanties.

Over het algemeen werkt MOBI actief met bedrijven die verantwoordelijk zijn voor meer dan 70% van de wereldwijde voertuigproductie in termen van marktaandeel.

Het delen van dezelfde doelen

Omdat digitalisering van auto’s mobiele computers op wielen maakt, lijkt blockchain de meest efficiënte en snelste manier om deze computers te helpen communiceren met elkaar of met mensen, omdat het een behoefte van een regerende centrale derde partij overbodig maakt.

Daarom zijn de leiders in de automobielindustrie actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in het veld. Volgens onderzoek van Frost & Sullivan zullen automobielecosysteemdeelnemers in 2025 0,6% van hun totale IT-uitgaven besteden aan blockchain.

 MOBI wil mobiliteitsdiensten efficiënter, betaalbaarder, groener, veiliger en minder overbelast maken door normen te promoten en de acceptatie van blockchain, gedistribueerde grootboeken en gerelateerde technologieën te versnellen.

Met andere woorden het uiteindelijke doel van MOBI is decentralisatie, die de consument controle geeft over zijn gegevens - hetzelfde idee dat de essentie is van carVertical.

 “We werken eraan om elke autoverkoper over de hele wereld in staat te stellen authentieke en niet-vervalste informatie over het specifieke voertuig te krijgen. Deze manier van blockchain-acceptatie is precies wat MOBI koestert,” benadrukt Rokas Medonis, mede-oprichter en CEO van carVertical.

 In eerste instantie heeft MOBI aangekondigd om samen met zijn partners te gaan werken aan projecten met betrekking tot:

  • voertuigidentiteit, transparantie en efficiëntie
  • supply chain tracking, transparantie en efficiëntie
  • autonome machine- en voertuigbetalingen
  • veilige mobiliteit ecosysteem commerce
  • gegevensmarkten voor autonoom en menselijk rijden
  • car-sharing en ride hailing
  • op gebruik gebaseerde mobiliteitsprijzen en betalingen voor voertuigen, verzekeringen, energie, congestie, vervuiling, infrastructuur, enz.

De toekomst is helder

Volgens Chris Ballinger, voorzitter en CEO van MOBI, zijn blockchain en gerelateerde technologieën om het vertrouwen te vergroten “klaar om opnieuw te definiëren” hoe consumenten hun voertuigen kopen, verzekeren en gebruiken. MOBI probeert de acceptatie te versnellen door alle belangrijke spelers uit de industrie bij elkaar te brengen.

“Blockchain zet de eerste stappen in de auto-industrie. Meestal gaat iedereen in dit stadium van ontwikkeling in verschillende richtingen. Als het wereldwijde autogeschiedenisregister ondersteunen we krachtig het streven van MOBI om zich bij de inspanningen aan te sluiten en industriestandaarden vast te stellen die de hele industrie sneller en efficiënter zullen laten ontwikkelen,” zegt de heer Medonis.

Vanuit zakelijk perspectief krijgt carVertical geweldige nieuwe kansen. Het bedrijf heeft toegang gekregen tot de onschatbare expertise van het MOBI-netwerk en, uiteraard, het recht om beslisser te zijn in het adoptieproces van blockchain in de wereldwijde auto-industrie.

De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.
De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.

Test de VIN-nummer controle

Kom alles te weten over uw nieuwe auto.