carVertical gaat vooruit in IoT-ontwikkeling

2017-11-28 • 5 min read

carVertical gaat vooruit in IoT-ontwikkeling
De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.carVertical gaat vooruit in IoT-ontwikkeling

carVertical heeft een samenwerkingsovereenkomst ontwikkeld met GPSWOX, provider van wereldwijde GPS-trackingoplossingen, om de ontwikkeling van loT verder te bevorderen.

De samenwerking van twee bedrijven markeert de verplichting om de markt van connected cars (aangesloten auto’s) te bevorderen. De technologische oplossing zou van toepassing zijn op bijna alle voertuigen, zowel gebruikt als nieuw, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor eigenaars van bijna 1 miljard auto’s wereldwijd.

Dankzij de samenwerking met GPSWOX kunnen we tijd en middelen besparen, omdat we de geavanceerde software gebruiken en niet onze eigen software hoeven te ontwikkelen. Daarom is het carVertical-team nu in staat om verschillende on-board diagnostiek (OBD)-trackers te testen en de beste fabrikant op de markt te kiezen.

Adembenemende mogelijkheden

Het idee achter de term “connected cars” is om de voertuiggeschiedenis in realtime op te nemen in het carVertical-register en volledige controle te krijgen over de gegevens die het heeft verzameld. Het is een unieke benadering op de markt van voertuiggeschiedenisrapporten.

Alle gegevens worden echter met de grootste zorg verzameld met het oog op de privacybescherming van de consument: geen GPS-coördinaten die streamen naar servies of andere overtredingen van uw persoonlijke gegevens.

Met carVertical profiteren autobezitters op verschillende manieren van de installatie van OBD-trackers in hun voertuigen.

Een van de belangrijkste redenen voor een hogere verzekeringspremie voor voertuigen is bijvoorbeeld het ontbreken van correcte en actuele informatie. Gewoonlijk generaliseren verzekeraars gegevens en baseren het op uw leeftijd, geslacht, rijervaring, locatie, enz. Het betekent dat ze een berekening maken alsof u een gemiddelde bestuurder bent, ondanks dat u geen statistiek bent. U kunt de veiligste bestuurder ter wereld zijn, maar u zult nog steeds te veel betalen, omdat sommige anderen roekeloos zijn.

Verbonden voertuigen met carVertical lossen dit probleem op door “transparant” te worden, d.w.z. het verstrekken van gegevens van versnelling, remmen, onderhoud en dergelijke. De beoordeling van elke verzekeringszaak wordt individueel en vaak minder duur.

Wanneer u het OBD-apparaat van carVertical installeert, wordt uw rijgeschiedenis bijgehouden en gedeeld met de verzekeraar. Met deze gegevens kan de verzekeringsmaatschappij het risico nauwkeuriger inschatten en een premie aanbieden die speciaal voor u is gecreëerd, niet op basis van algemene statistische gemiddelden.

Profiteer van uw gegevens

carVertical draait helemaal om decentralisatie ven het geven van macht aan consumenten. U bent degene die het meest moet profiteren van onze services. Daarom moet u bij het genereren en delen van gegevens met carVertical OBD-tracker niet alleen respect van ons verdienen.

Door een voertuig bij carVertical te claimen, registreert u het als uw eigendom. Hierdoor bent u de eigenaar van alle gegevens met betrekking tot dat voertuig. U ontvangt cV-tokens wanneer deze gegevens worden gebruikt.

carVertical OBD-tracker werkt ook als carVertical token miner. Geïnstalleerd in uw auto, genereert en verzendt het OBD-apparaat realtime informatie naar onze database voor verwerking. In ruil daarvoor ontvang u cV-tokens als beloning.

Al met al kunt u met carVertical:

De OBD van carVertical gebruiken

Geld besparen

carVertical OBD-tracker bewaakt uw rijstijl en verstrekt deze gegevens aan de verzekeringsmaatschappij. Daarom kan de verzekeraar u tot 1/3 lagere premies of specialiseerde producten aanbieden.

Volgend niveau van verbinding

Met de carVertical OBD-tracker geïnstalleerd, zal uw auto altijd verbonden zijn met het netwerk van carVertical. Daarom beschikt u altijd over de meest nauwkeurige informatie over uw auto, inclusief realtime GPS-gegevens. Dit laat u weten of de auto nog steeds is waar u deze achterliet of vind hem terug op de grootste parkeerplaats ter wereld.

Betrouwbare gegevens wanneer u maar wilt

We slaan alle gegevens van uw auto op onze servers op, inclusief verzameld met een OBD-apparaat en gegevens van derden Blockchain zal de betrouwbaarheid ervan bevestigen. U hebt dus een volledig en vertrouwde biografie van uw auto en kunt deze op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld om uw voertuig te verkopen als het zover is.

Altijd een veilig gevoel

Het carVertical OBD-apparaat zal ook de “gezondheid” van uw auto volgen en prestatiefouten bewaken. Het is als een permanente, actuele diagnose zonder naar de autoservices te gaan. Daarom kunt u zich altijd veilig voelen wanneer u de motor start.

Services op maat voor u

carVertical analyseert uw rijstijl en autogebruik. Daarom kan het u adviseren hoe u het brandstofverbruik of de afschrijving van het voertuig kunt verminderen. Bovendien stellen verzamelde gegevens ons ook in staat om services en kortingen aan te bieden die voor u het meest relevant zijn, bijvoorbeeld bijtanken, wassen of meer specifiek onderhoud.

API voor iedereen

carVertical ontwikkelt open API’s en mobiele SDK’s die helpen bij het integreren van aangesloten autogegevens in nieuwe en bestaande toepassingen van derden.

Geavanceerde technologie

Het probleem met verbonden auto’s is dat loT-apparaten kostbaar zijn om in te stellen en gegevens worden beheerd door een derde partij. Hoe goed dergelijke apparaten ook zijn, u kunt onder deze omstandigheden geen goede marktpenetratie en duidelijkheid bereiken.

In samenwerking met GPSWOX werkt carVertical aan een apparaat dat goedkoop, privé en veilig zal zijn. Het zal geen GPS-coördinaten naar een server streamen, maar zal locatiegegevens intern als een virtuele kilometerteller gebruiken. Op dit moment testen we verschillende OBD-trackers.

GPSWOX is een modern bedrijf, dat ervaring heeft met vrijwel elke OBD-tracker in de industrie. Hun kennis van onderliggende software en protocollen is van onschatbare waarde.

We houden u op de hoogte van het laatste loT-nieuws, wat er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden en oplossingen onderweg! Vergeet niet om u te abonneren op de carVertical sociale netwerkkanalen en de carVertical nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.
De foto werd nog geüpload toen u het venster ‘Afdrukken’ opende. Open dit opnieuw om deze foto af te drukken.

Test de VIN-nummer controle

Kom alles te weten over uw nieuwe auto.